Biografie

De uit Arnhem afkomstige Marvin de Geest, heeft zijn hart al op jonge leeftijd verloren aan de Nederlandstalige muziek. Waar het in de kindertijd begon met het meedoen aan playbackshows en dit een vervolg kreeg in de tienerjaren als DJ op feesten en partijen, begon het zingen op 17-jarige leeftijd. Op een ‘’uit de hand gelopen’’ oudejaarsavond, waar hij de microfoon greep, waren de reacties zo positief, dat hij op ieder navolgend feestje ook de microfoon in handen kreeg om een paar liedjes te zingen.

PHOTO-2022-06-03-12-43-20 2-2

De eerste serieuze stapjes waren gezet

In 2010 werd dan ook besloten om contact op te nemen met Frank van Etten voor het produceren van de eerste single ‘Ga Maar Door’. Deze eerste single werd zo goed ontvangen door het publiek en de radiostations, dat de eerste serieuze stapjes waren gezet. In de jaren die volgen, wordt er niet stilgezeten en worden er o.a. de singles: ‘Wordt Jij Ooit Van Mij’, ‘Jij Hoort In Mijn Leven’ en ‘Ik Weet Niet Wat Je Doet’ uitgebracht. 

Marvin heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij graag wilden samenwerken met Manfred Jongenelis én dat het één van zijn wensen was om een lied op te nemen speciaal voor zijn dochter. Beide wensen worden eind 2019 samengevoegd. Marvin neemt contact op met Manfred Jongenelis en schakelt Diane Theunissen in voor het maken van de tekst en muziek. Hieruit ontstaat de single ‘Lieve Kleine Meid’. Door Manfred Jongenelis komt Marvin vervolgens in contact met Robby Langendorff, van o.a. Smaragd Music. Na een goed gesprek wordt er besloten een samenwerking aan te gaan en de nieuwe single onder Smaragd Music uit te brengen.

20 maart 2020, de releasedatum van ‘Lieve Kleine Meid’, had het startsein moeten zijn voor een nieuw hoofdstuk. Een week voor de release worden er door de coronapandemie de eerste overheidsmaatregelen aangekondigd. Ondanks dat Marvin niet het land in kon om zijn nieuwe single te promoten, wordt deze toch goed ontvangen en zo was er genoeg reden om hierop verder te bouwen. De samenwerkingen worden voortgezet en hieruit volgen de singles: ‘Ga Maar Door (2021 versie)’ en ‘Jij Past Bij Mij’. Dat deze ingeslagen weg een positieve invloed heeft en er stappen worden gemaakt, blijkt uit de optredens en successen die volgen. Zo staat Marvin o.a. met zijn single ‘’Jij Past Bij Mij’ in het muziekprogramma van Hart voor Muziek, op de middenstip van het Gelredome in de rust van een voetbalwedstrijd van Vitesse en diverse grote podia tijdens de welbekende Vierdaagsefeesten. 

Goede en fijne gesprekken met Leon Lukassen en Robby Langendorff resulteerden vervolgens in een nieuwe prachtige stap. In 2023 tekent Marvin een platencontract bij Cornelis Music en bij Lukassen Producties, die de vanaf dat moment de boekingen gaan doen. In navolging van deze samenwerking presenteerde Marvin vol trots zijn single ‘Oh mia Bella’. 

Na het succes van zijn single ‘Oh Mia Bella’ is Marvin klaar voor een muzikaal 2024 en trapt af met zijn vrolijke nieuwe single ‘Stapelgek Op Jou’. 

‘Stapelgek Op Jou’ is geschreven door Emile en Michael Hartkamp en geproduceerd door Manfred Jongenelis. Met deze mooie samenwerking, vrolijke nieuwe single en de vele leuke optredens in het vooruitzicht, zal 2024 een mooie muzikaal worden voor Marvin! 

Lukassen en cornelis